"Hur länge ska internet få vara laglöst land?"

2010-10-22 | 18:36:36 | Kategori: Debatt / Satirer | 0 kommentarer
FÖR ALLTID!! Internet har inga lagar, ska aldrig ha lagar. Vill vi ha ett "1984" samhälle där staten ser och hör allt vi gör på datorerna, så ja kanske. Men det vill vi inte, så tyst med dig. Spåra min IP-adress Antipiratbyrån? Jävla påhitt, kränker integriteten, som alla annars är så känsliga för. Typiskt överbeskyddande beteende i hon som talar, (källa Aftonhoran.se, idag) men man kan inte skydda sina barn för alltid. Är det inte bättre om de är lite negativa istället för att vara godtrogna till allt och alla? Man växer upp och tror att alla är goda och hela världen är bra, då blir bara besvikelsen större när man sedan inser att det inte stämmer. 
Dessutom varför skulle självmordssidor och porr störa en? Tänk kritiskt. 

"Tolv procent av Europas 9-16-åringar har oroats över något på nätet, visar en stor studie.

Det är inte pornografi och självmordssajter som stör mest. Allra mest upprörs barnen av nätmobbning.

Forskare i 25 europeiska länder har intervjuat över 23 000 barn och deras föräldrar om internetvanor.

Cecilia von Feilitzen, medie- och kommunikationsprofessor och koordinator för den svenska delen av undersökningen, trodde att fler skulle vara oroliga.

Många hade nog tänkt att det var större andel som stött på risker med tanke på debatten om nätet och vad som finns där, säger hon.

Rapporten visar att de flesta inte har negativa upplevelser av nätet. När barnen ändå upprörs är det nätmobbningen som pekas ut i första hand.

Det kan vara att man får kränkande meddelande. Eller att någon lägger ut en bild som är så dålig att de känner sig sårade, säger von Feilitzen.

Enligt von Feilitzen är många barn väldigt duktiga på att hantera internet. De flesta vet till exempel hur de ska blockera personer som skickar meddelanden. Ändå tycker hon att föräldrar inte bör släppa taget om sina barns surfande.

Många av dem som har blivit mobbade på nätet har inte berättat det för sina föräldrar. Det visar att man måste prata mer med varandra, säger hon."




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihÂg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0