Ibland har man frågor som helt enkelt är omöjliga att få svar på

2009-11-17 | 20:51:47 | Kategori: Allmänt tuff | 1 kommentarer

"Den industrialiserade världens smalaste folk är tydligen för tjock. Japanska myndigheter fruktar en explosion av så kallat metabolt syndrom så till den milda grad att man lagstiftat om ett maximalt midjemått, skriver Globalpost.

Åkomman, i landet kallad metabo, är en form av bukfetma i kombination med högt blodtryck och höga halter av fett i blodet, som kan leda till hjärt-kärlsjukdomar och typ 2-diabetes.

Sedan förra året får kvinnor över 40 år inte mäta mer än 90 centimeter om midjan. Gränsen för männens kula är 85 centimeter.

Lagen ska bidra till besparingar inom sjukvård och öka hälsan, men experterna är oeniga om hur effektiv åtgärden är. Trots det ivrar invånarna till gymmen, tuggar örtpiller och går på diet för att uppnå de strikta målen.

Företagen hotas med böter om deras anställda är för rundlagda. I år tvångsmäts 56 miljoner japaners midjor. I landet lider fem procent av fetma, jämfört med 35 procent i USA."

Taget från aftonhoran.se. Haha, tror det här bara är skitsnack, någon har nog missuppfattat något eller fått det om bakfoten.

Kommentarer
Postat av: Malin

HAHAHAHAHA men herregud vart är världen på väg egentligen?

2009-11-17 @ 22:11:14
URL: http://malinbgood.blogspot.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihÂg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0